остъклена интериорна врата

Предимствата на остъклените интериорни врати за вашия дом

Остъклени интериорни врати за вашия дом

Планирате домашен ремонт и искате да замените интериорните си врати? Избраният от вас стил и тип на вратата може да окаже голямо влияние върху цялостния вид на вашата интериорна декорация. Ако искате да промените облика на дома си, може да е време да помислите как да замените вътрешните си врати от масивно дърво с остъклени интериорни врати.

Има много модели интериорни вратите, които имат опции за остъкление. Ето само някои от предимствата на остъклените вътрешни врати:

Оставете естествената светлина да влиза в помещението

Едно от основните предимства на монтирането на вътрешни остъклени врати е, че те увеличават количеството естествена светлина, която влиза в стаята. Липсата на естествена светлина често прави помещенията затворени и тъмни, затова остъклените врати често се препоръчват за по-малки помещения. Светлинният поток моментално прави пространството да изглежда по-отворено и често може даде илюзия за по-голямо помещение, като същевременно поддържа неприкосновеност на личния живот, топлина и топлоизолация. Извличането на максимална полза от дневната светлина ще помогне и за намаляване на сметките за електричество, тъй като няма да се налага да разчитате толкова на осветлението.

Отлична акустична изолация

Може да не го знаете, но стъклените врати могат да бъдат чудесни за звукоизолация. Те са добри в отразяването на звука и вместо да отекват из къщата, звукът се задържа в стаята, така че да има по-малко шум. Това ги прави идеални за шумни стаи като стаи за игра или музикални стаи. Много зависи от дебелината на вратите, но остъклените врати могат да намалят шума до 45dB (Rw).

Модерна визия

Ако искате да създадете по-модерен и изискан вид в дома си, определено трябва да помислите за поставяне на остъклени врати. Изчистените линии и съвременните дизайни на вратите придават модерен и елегантен вид на помещението. Те се вписват в днешната тенденция на живот с отворен план, създаваща чисти, леки и просторни пространства, без да се налага да събаряте стени.

Остъклените врати могат да изглеждат много професионално и често се използват в офиси, за да създадат изискана бизнес среда.

Позволява ви да видите от една стая в следващата

Остъклените врати са практични, ако искате да можете да видите от една стая до следваща стая. Ако имате деца, може да искате да ги следите и монтирането на стъклени врати означава, че ще можете да готвите в кухнята, докато ги гледате в тяхната стая за игра. Таке ще сте спокойни, че те играят безопасно.

Какво да вземете предвид при монтирането на остъклени интериорни врати?

Ако сте избрали да имате стъклени врати в дома си, основното внимание при монтажа им трябва да бъде безопасността. Всички наши вътрешни остъклени врати са снабдени с предпазно стъкло, гарантиращо повишена здравина и издръжливост.

Друго нещо, което трябва да се вземе предвид, е личното пространство. Ако се нуждаете от интимност в стая, например в банята, няма да искате да поставите напълно прозрачна стъклена врата, така че в този случай може да искате да ви бъде изработена врата със матирани или боядисани стъкла. Така може да се  насладите на всички предимства на остъклената врата, но ще имате и лично пространство.

Предлагаме различни остъклени интериорни врати за да покрием вашите желания. Независимо дали искате да създадете съвременен или традиционен външен вид, стъклото може да се позиционира по много различни начини във вратата, за да създаде гама от различни стилове.

Ако искате повече информация за нашата гама от остъклени вътрешни врати, се свържете с нас.